T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Kantin Çalışanlarına ve Öğretmenlere Gıda Güvenliği ile Hijyen Eğitimi Devam Ediyor

Yayın Tarihi : 11.3.2020

İl Müdürlüğümüzce Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği kapsamında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren kantin, yemekhane, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan personeller ile okul denetim ekibinde görevli Müdür, Müdür Yardımcısı ve Öğretmelere "Özel Hijyen Şartları, Gıda Güvenilirliği ve İnsan Sağlığının Korunması"  konulu eğitimler devam etmektedir.

İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli Gıda Mühendisi Pınar ANKARALIGİL ve Gıda Mühendisi Özge YOLDAŞ tarafından verilen eğitimde, gıda işletmelerindeki özel hijyen şartları, gıda güvenliği ve ayrıca TGK Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği kapsamında özellikle alerjenlerle ilgili bilgilendirme yapılmaktadır.

Eğitimlerimiz Merkez ve İlçelerimizde devam edecektir.