T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İl Müdürlüğümüzce Okullarda Gıda Güvenirliği ve Alerjen Konularındaki Eğitim Tamamlandı

Yayın Tarihi : 2.3.2020

Bakanlığımız 2018-2022 Stratejik Plan'ında yer alan ''Okullarda gıda güvenirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek'' hedefi doğrultusunda İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünce İlimizdeki Okullarda öğrencilere yönelik;  eğitimler verildi.

 Eğitimler 2020 bahar sezonunda Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 5 okulda, lise öğrencilerine  yönelik  planlanmış olup, gıda güvenirliği ve israfı konularında aşağıdaki listesi verilen Okullardaki öğrencilere sunumlar yapılmıştır.

 24.02.2020 - Uşak Lisesi - 80 öğrenci

25.02.2020 - Uşak TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi - 150 öğrenci

26.02.2020 - Uşak Spor Lisesi - 170 öğrenci

27.02.2020 - Vala Gedik Anadolu Lisesi - 250 öğrenci

28.02.2020 - Alper Günbayram Anadolu Lisesi - 170 öğrenci olmak üzere toplam 820 lise öğrencisine; Gıda hijyeni, temizlik, gıdalarımızı tehdit eden mikroorganizmalar, mikropların bulaşma yolları, gıda zehirlenmeleri, gıdaların saklama koşulları, alışverişte gıda güvenirliği, okul kantin ve yemekhanelerinde gıda güvenliği, alerjenler, Alo 174 gıda ihbar hattı, gıda kayıpları ve israf konularında bilgilendirmeler yapılmıştır.