T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

FIRIN ÇALIŞANLARINA HİJYEN EĞİTİMİ VERİLDİ

Yayın Tarihi : 21.11.2022

​Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği; 18.11.2022 tarihinde Uşak Esnaf Odaları Birliği'nde ekmek üretim sektöründe çalışanlara yönelik 'Ekmek Sektöründe Hijyen Eğitimi' gerçekleştirilmiştir. Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik ve TGK Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği ve gıdalarda riskler ve bulaşma kaynakları, ekmek fırınlarında hijyen ve sanitasyon, gıda infeksiyonu ve zehirlenmeler, tam buğday ekmeğinin önemi ve ekmek israfının azaltılması konularında İl Müdürlüğü teknik personellerince sunum yapılmıştır.