T.C. Dışişleri Bakanlığı-Avrupa Birliği Başkanlığı-Türkiye Ulusal Ajansı ''Erasmus+ Programı Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar'' programı kapsamında yürütülen 2020-1-TR01-KA202-094105 numaralı ve "Food Allergens Risk Management for Food Safety'' isimli yürütücüsü olduğumuz projemizin çarpan etkili organizasyonu kapsamında 2. Web Sitesi ve Menü Yaygınlaştırma Etkinliği Uşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılmıştır.
İl Müdürü Vekili Halil İbrahim GÜRCAN, Proje Koordinatörü Gıda ve Yem Şube Müdürü Sancar TÜRKMEN ve proje ekibinin katılım sağladığı organizasyona, Uşak Çölyak ve PKU El Ele Derneği davet edilerek çölyak hastası üyeleri ve aileleri başta olmak üzere lise öğrencilerine ve öğretmenlere projemiz tanıtılmış ve yaygınlaştırılmıştır.
Proje araştırmacılarından Gıda Yüksek Mühendisi Özge YOLDAŞ tarafından tüm proje çalışmaları ve çıktıları anlatılarak, fikri çıktı olan e-eğitim web sitesi içeriği ve kullanımı hakkında detaylı bilgilendirme yapılmıştır. Ayrıca toplu tüketim gıda işletmelerine yönelik hazırlanan menü örnekleri katılımcılara sunulmuştur.
Gıda alerjenleri konusunda farkındalığın artırılması amacıyla, üyeler tarafından hazırlanan çeşitli glutensiz ürünlerin yapım aşamasında olası çapraz bulaşma riskleri ve alınacak önlemler uygulamalı olarak anlatılmıştır.